Park prirode Telašćica na Dugom otoku dobila prestižno priznanje

Telašćica je nagrađena srebrnim Green Destinations priznanjem na najvećem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu.

Telašćica je tako postala ponosni nositelj najpoznatijeg destinacijskog certifikata na svijetu i prvi park prirode u Hrvatskoj certificiran prema Green Destinations modelu. Ovim sjajnim uspjehom Telašćica je ujedno potvrdila napore cijele destinacije kada je riječ o održivom upravljanju u turizmu.

Prestižno priznanje Parku prirode Telašćica dodijelio je Green Destinations, organizacija koja unaprjeđuje i valorizira održivost destinacija i pružatelja usluga u turizmu. Radi se o najsveobuhvatnijem procesu certificiranja održivosti u turizmu na svijetu, koji obuhvaća četiri komponente održivog razvoja – društvenu, okolišnu, ekonomsku i kulturnu. 

- Green Destinations priznanje je potvrda našeg dugogodišnjeg rada na očuvanju prirodnih ljepota Telašćice i promociji održivog turizma. Srebrna oznaka je pravi dokaz da smo po pitanju održivog upravljanja na odličnom putu, baš kao i Plitvička jezera koja su prvi hrvatski nacionalni park s ovim priznanjem. Ponosni smo što je Telašćica prvi, a trenutno i jedini, park prirode u Hrvatskoj s Green Destinations certifikatom - rekao je mr. sc. Krešimir Rašan, ravnatelj Javne ustanove , "Park prirode Telašćica”.

Pristiglo priznanje je značajan doprinos promociji Dugog otoka kao destinacije održivog turizma.

J.T.