Par tuži tvrtku za 5 milijuna dolara jer ih je grupa za ronjenje ostavila u oceanu

SVIJET - Par iz Kalifornije podnio je tužbu od 5 milijuna dolara protiv turističke tvrtke na Havajima tvrdeći da su ostavljeni u oceanu tijekom ronjenja za vrijeme medenog mjeseca.

Elizabeth Webster i Alexander Burckle bili su na medenom mjesecu na Havajima u rujnu 2021. kada su rezervirali ronjenje. Kupili su karte na Lanaiju, malom otoku u blizini Mauija, piše MSN.

Rekli su da ih je grupa za ronjenje ostavila u oceanu više od sat vremena, a naposljetku su bili prisiljeni otplivati do obale.

Detaljno su opisali svoje iskustvo u tužbi podnesenoj prošloga mjeseca. Par je bio među 44 putnika koji su se ukrcali u 10 sati na brod na obali Lanai Coast Sail Mauija. Povratak grupe u luku planiran je oko 15 sati.

U tužbi su naveli kako je kapetan sve obavijestio da će brod ostati usidren na tom mjestu oko sat vremena. Webster i Burckle rekli su da kapetan nije dao određeno vrijeme kada bi se svi trebali vratiti na brod.

Svih 44 putnika ušlo je u more oko 10:50. Burckle i njegova supruga, oboje iskusni ronioci koji su nekoliko puta bili na Mauiju, plivali su prema sjeveru prema uputama kapetana, navode. Tijekom izleta putnici su se vraćali na brod u različito vrijeme, stoji u tužbi.

Oko 11:50 sati, Burckle i Webster počeli su se vraćati do broda. U tužbi se navodi da je more bilo uzburkano i nakon otprilike 15 minuta plivanja par je shvatio da nisu napredovali u smjeru broda.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Oborili Guinnessov svjetski rekord za najduži podvodni poljubac
Zaljubljeni par proslavio je proteklog tjedna Valentinovo na prilično jedinstven način - najdužim podvodnim poljupcem. Južnoafrička državna prvakinja u ronjenju na dah Beth Neale i njezin kanadski partner Miles Cloutier oborili su Guinnessov svjetski rekord za najduži podvodni poljubac. Ljubili su…
Najljepša mjesta za ronjenje u Hrvatskom dijelu Jadrana
Iako nije bogato bojama kao Karibi, Jadransko more obiluje olupinama brodova, podzemnim špiljama i puno je života, posebice u zaštićenim područjima. Oni koji vole podmorje, sa sigurnošću će se zaljubiti u Hrvatsku, navodi portal Yachting.com. Nije bogato bojama kao Karibi, ali Jadransko mo…