Panjić i Luka Šangulin ukupni pobjednici CRO Melges 24 Cupa, Razjaren i Ante Ćesić novi prvaci Hrvatske

Fenomenalna završnica CRO Melges 24 Cupa u Trogiru gdje se protekli vikend održalo Otvoreno prvenstvo Hrvatske na kojem je nastupilo 27 brodova iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Velike Britanije. Najbrojnija ovogodišnja regata Melgesa u Europi nakon SP-a u organizaciji Jedriličarskog kluba Trogira bila je pravi 'happy end' treće sezone najjačeg hrvatskog jedriličarskog natjecanja. 

Prva dva dana regate jedrena su po 'epskim' uvjetima jake tramuntane i bure, more je bilo uzavrelo od silnih jedriličarskih dvoboja, dok je za nedjelju Eol odlučio da je neradna, pa se zbog bonace nije jedrilo. U konačnici, odrađeno je pet jedrenja na kojima su slavile čak četiri različite posade, što najbolje govori o oštroj konkurenciji na Otvorenom prvenstvu Hrvatske. 

Ukupni pobjednik CRO Melges 24 Cupa u Corinthian diviziji - posada Tutta Forza

Ukupni pobjednik CRO Melges 24 Cupa za 2023. godinu je posada Panjić s kormilarom Lukom Šangulinom koja je tijekom sedam ovosezonskih regata u seriji pokazala najkonstantnije jedrenje. Biograđanima je to drugi naslov, nakon što su slavili na premijernom izdanju Kupa 2021. godine. U Corinthian diviziji je naslov ukupnog pobjednika pripao zadarskoj Tutta Forzi. 

Prvak Hrvatske - posada Razjaren

- Svake godine naša serija je sve kvalitetnija i neizvjesnija, pa je samim time i naša pobjeda slađa jer smo kao posada svjesni da smo morali 'orati i kopati' cijelu sezonu, U Trogiru smo na koncu osvojili sva tri mjesta na pobjedničkom postolju: broncu u prvenstvu Hrvatske, srebro u Europskom Melges 24 kupu i zlato u CRO Melges 24 Cupu - pojasnio je Tomislav Bašić, član posade Panjić. 

U Otvorenom prvenstvu Hrvatske velika se bitka vodila između talijanske posade Strambapapá i hrvatske posade Razjaren. Na kraju je Michele Paoletti slavio ispred Ante Ćesića za samo jedan bod.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske - posada Cezibordo

- Vrijeme nas je baš počastilo u Trogiru, imali smo vrhunske uvjete na moru, a naši domaćini u JK Trogir pobrinuli su se za toplu i prijateljsku atmosferu. Kao posada smo zacrtali naslov državnog prvaka, i to smo ostvarili. U Otvorenom prvenstvu nedostajao je taj jedan koračić, ali to nam je motiv više za iduću sezonu. Čeka nas i Europsko prvenstvo u našem Splitu gdje želimo konkurirati za naslov - najavio je Ante Ćesić, kormilar posade Razjaren.  

Otvoreno prvenstvo Hrvatske - posada Joyrunner

Dodajmo da je u Corithian kategoriji u Otvorenom prvenstvu slavila talijanska posada Forever G, dok je novi državni prvak opatijski Blue Label. 

Otvoreno prvenstvo Hrvatske održano je u Trogiru

CRO Melges 24 Cup jedri se uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser, regate.com.hr i EmergenSea, dok su Otvoreno prvenstvo Hrvatske podržali još ACI, zračna luka Split, Way Point, Sailing Forever, marina Trogir, Bocel, Lanterna, Wild West, Vilim Halbarth.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske - posada Pimp

CRO Melges 24 Cup rezultati (nakon sedam održanih regata): 1. Panjić 22, 2. Mataran 24 27, 3. Razjaren 33…

CRO Melges 24 Cup rezultati (nakon sedam održanih regata) u Corinthian diviziji: 1. Tutta Forza 64, 2. Zen 87, 3. Blue Label 95…

Otvoreno prvenstvo Hrvatske: 1. Strambapapá 6, 2. Razjaren (prvak Hrvatske) 7, 3. Arkanoè By Montura 12…

Otvoreno prvenstvo Hrvatske (Corinthian): 1. Forever G 36, 2. Blue Label (prvak Hrvatske) 38, 3. Tutta Forza 41…

Hrvoje Bulešić