PANIKA U NEUMU Hotelijeri se žale da im Poljaci masovno otkazuju rezervacije

NEUM – Ratno stanje u Ukrajini odrazit će se, po svemu sudeći, negativno na turističku sezonu u Neumu. Tamošnji hotelijeri se žale kako im poljski turisti masovno otkazuju rezervacije, a upravo su im oni i najčešći strani gosti.

Iako je turistička sezona pred vratima hotelijeri u Neumu sa strepnjom gledaju u smjeru Ukrajine. Kako je Federalnoj novinskoj agenciji izjavio Davor Krešić ispred Udruge hotelijera Općine Neum, veliki broj Poljaka već je otkazao ovogodišnje rezervacije za ljetovanje u Neumu.

Kaže da s ostalih tržišta trenutačno nije bilo značajnijih otkazivanja, no nije bilo niti navale s rezervacijama. Dodao je kako je upravo poljsko tržište u Neumu dosta izraženo, ali i da se ove godine otkazuju potpisane ugovorne i individualne rezervacije iz ove zemlje, prenosi Fokus.ba.

U Udruzi hotelijera Općine Neum smatraju da će predsezona biti relativno loša zbog svih otkazanih rezervacija, no i dalje se nadaju da će sezona krenuti u svibnju te da će eventualne rupe u predsezoni uspjeti pokrpati u rujnu i listopadu.

Što se tiče Hrvatske, većih otkazivanja rezervacija zasad nije bilo, no booking je usporio.

J.K.