PALI FACEBOOK I INSTAGRAM Problem zahvatio cijeli svijet!

Facebook i Instagram, najveće platforme društvenih medija na svijetu, trenutno doživljavaju veliki globalni pad. Pad se dogodio 5. ožujka 2024., otprilike u 16:15 po srednjoeuropskom vremenu, s raširenim izvještajima o korisnicima koji se nisu mogli prijaviti ili su se nenamjerno odjavili iz postojećih računa.

Uzrok prekida za sada ostaje nepoznat. Facebook još nije objavio službenu izjavu o ovom problemu. Tehnološki stručnjaci nagađaju da bi problem mogao biti posljedica niza čimbenika, uključujući tehnički kvar poslužitelja, internu pogrešku konfiguracije ili potencijalno čak i kibernetički napad.

Vrijeme prekida rada pokazalo se razornim i za pojedince i za tvrtke koje se oslanjaju na Facebookove usluge. Mnogima Facebook služi kao primarno sredstvo komunikacije s prijateljima, obitelji i kolegama. Osim toga, tvrtke često koriste platformu za marketing, dosezanje kupaca, pa čak i prodajne transakcije.

Ovaj posljednji incident naglašava dalekosežni učinak poremećaja na glavnim platformama društvenih medija u našem sve više međusobno povezanom svijetu.

Zbog svega trenutno ne možete pratiti ni sadržaj Morskog HR na Facebooku i Instagramu.

D.G.