PAKAO KOD OMIŠA Vatrenu frontu na orkanskoj buri gasi više od 100 vatrogasaca!

LOKVA ROGOZNICA/OMIŠ – Požar otvorenog prostora na predjelu Ivašnjak kod Lokve Rogoznice i dalje je aktivan. Gori trava, nisko raslinje i borova šuma, a od sinoć je na području zahvaćenom požarom isključena i struja jer kroz to područje prolazi dalekovod, javlja Dalmacija danas.

– Bura je toliko snažna da teško opisati kako je stanje na terenu teško. Mislim da se vatrogasci trude da kuće ne dođu u vatrenu opasnost. Koliko vidim na terenu, dio snaga je iznad ceste – kazao  je stanovnik ovog područja.

Inače, bura na Dubcima ima udare preko 150 km/h, a procjenjuje se da najjači udari na požarištu imaju oko 120 km/h.

– Situacija na terenu je dosta teška budući da jak orkanski vjetar otežava gašenje požara – kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te dodao kako nema ugroženih objekata.



– U gašenju sudjeluje 108 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila s operativnih područja Omiš, Makarska, Split, Kaštela, Solin, Sinj, Imotski, Trogir i Intervencijske vatrogasne postrojbe Split-Divulje – objasnio je Tucaković i rekao kako se tijekom dana očekuje smirivanje situacije.

Dodajmo i kako je tijekom jučerašnjeg dana zabilježen povećan broj vatrogasnih intervencija u Primorsko – goranskoj županiji kao posljedica jakog vjetra. Zabilježene su 22 tehničke intervencije na kojima je sudjelovalo ukupno 65 vatrogasaca sa 25 vatrogasnih vozila.

Većinom se radilo o uklanjanju stabala, pokidanom granju, uklanjanju električnih i telefonskih stupova kao i raznih metalnih ograda, piše Dalmacija danas.

Ugašen je požar otvorenog prostora na predjelu Jasenovo, između Žaborića i Jadrtovca, kojim je zahvaćeno oko 30 ha trave, niskog raslinja makije i borovine. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 57 vatrogasaca sa 21 vatrogasnim vozilom iz JVP Šibenik, Intervencijske vatrogasne postrojbe Šibenik te DVD-ova Primošten, Brodarica, Zablaće, Zaton, Grebaštica, Šibenik, Perković, Pirovac, Bilice i Vodice.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

IZBIO VELIKI POŽAR KOD OMIŠA Olujna bura otežava gašenje