PAIŠKA REGATA Otvara sezonu jedrenja na krstašima

SPLIT – Šarm mediteranskog načina života prožet kroz „Mrdujsku regatu“ i športski duh „Viške regate„ sljubit će se na „ Paiškoj regati“. Jedri se od 14. do 16.svibnja na ruti Split-Stari Grad(Hvar)–Split, uz start u 10 sati, a subota 15.svibnja rezervirana je za regatu u zaljevu.

Po mulima naših lučica osjeća se živost, pripremaju se jedrilice, pregledavaju se jedra, evidentno je veselje jedriličara što će nakon duge COVID zime ponovno isploviti, i to prema prelijepom Piazu ( Starom Gradu na Hvaru ).

Gostoljubivost domaćina doživljena prošle godine, pravi je mamac za sudjelovanje, a i mještani Starog Grada na čelu s gradonačelnikom Antoniom Škarpom raduju se otvaranju sezone u svibnju uz PAIŠKU REGATU.

– Raduje broj od preko 30 prijava već u prvim danima najave regate. Svjesni smo neuobičajenih okolnosti u kojima živimo, pa će ovogodišnje izdanje Paiške regate biti će potpuno usklađeno s epidemiološkim mjerama, te tako otpadaju standardni sastanak kormilara, dodjela pokala i prateći zabavni programi. No, bit će prilike za sve nadoknaditi u godinama koje su pred nama. Spremni smo i na mogućnost da se broj prijava ograniči – direktor regate Damir Skelin.

Paišku regatu organizira Jedriličarski klub “Labud” iz Splita u suradnji sa TZ Starog Grada i gradom Stari Grad. Regata je u nadležnosti Hrvatskog Jedriličarskog saveza.

Pravila natjecanja možete pronaći OVDJE.

Prijavu možete obaviti isključivo online i to OVDJE.

D.G.