Pada snijeg od Zadra do Splita

ZADAR/BIOGRAD/ŠIBENIK/TROGIR/SPLIT – Oko 10 sati u Šibeniku je počeo padati snijeg, a na društvenim mrežama ljudi iz cijele županije objavljuju fotografije i snimke.

Snijeg je jutros počeo padati u unutrašnjosti županije, što je i bilo najavljeno u prognozama. Pisalo je da će čak padati uz more, ali te prognoze se rijetko kad pokažu istinitima. Ipak, trenutno u Šibeniku pada snijeg, piše ŠibenikIN.

Sitne pahuljice ‘paduckaju’, to bi bila prava riječ, ali iz minute u minutu postaje sve gušći pa, tko zna, možda se i zadrži i mladim Šibenčanima omogući grudanje, a starijima će dati još jedan razlog za, klasično dalmatinski, prigovarati u stilu ‘ajme ‘ko će po ovoj bljuzgi ić okolo’.

Do 11 sati snijeg je padao na širem području od Zadra do Trogira, a u Biogradu na Moru nastao je i tanji snježni pokrivač. Slab snijeg u 11 sati počeo je padati i u Splitu, javlja Dalmacija danas.

Snijeg je zabijelio Velebit, a oko 10 sati snježne su pahulje stigle i do Zadra te nakratko obradovale građane, piše 057info.

Prema podacima iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, Zadar se jutros probudio na “nuli”, u 10 sati izmjereno je 2 °C, dok će najviša dnevna temperatura biti 5 °C.

I.B.