OZBILJNE OPTUŽBE Politička stranka "Javno dobro" Zakon o pomorskom dobru smatra "Trojanskim konjem" i planom za uništenje hrvatskog mora!

Objava na Facebooku doslovno "vrišti" od optužbi i Zakon o pomorskom dobru proziva temeljem uništenja hrvatske obale i vode maskiranog kao "napredak".

Objavu na društvenim mjrežama donosimo u cijelosti:

- Zakon o pomorskom dobru 2023. u realizaciji - kad nevjerojatno postane stvarnost, a uništenje napredak!

Kad se pisao Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama, kad su bajali o prostornim planovima ''ekološkog pojasa'', kad su odlučivanje o tome prebacili na Plenkovića, a razvlastili Sabor.....

Malo tko nam je vjerovao kad smo govorili u čemu je poenta hitnog donošenja tog zakona! To nisu bile plaže! One su bile samo duda varalica na koju će se javnost zakvačiti - da ne bi vidjela ovu strahotu što je žele učiniti nama i našem moru! Treba im struja da bi elektrolizom proizvodili vodik iz naše vode koje nema dovoljno ni danas!

Vjetrenjače u moru su plava energija, proizvodnja vodika u Istri, zelena. Kakvo ''napredno'' uništavanje! Nepopravljiva šteta umjesto obnovljive energije! Sjetite se ponovno Davosa prije dvije godine, Plenkovića s gomilom nekih ljudi koji su mu rekli dobar dan, a on se hvalio time kao ordenjem i usput rekao da je vodik budućnost Hrvatske i da ćemo ga prodavati Bavarskoj, onoj EU koja mora ostati čista i neuništena, ali treba ogromne količine energije, za razliku od nas, zemlje nekoć siromašnih kmetova i ribara, a danas glupana koji mu ovo dopuštaju dok opozicija ''progresivne lijevo - zelene'' oporbe plješće, očekujući milostinju iz EU fondova i EBRD-a - poručila je predsjednica Javnog dobra Vladimira Mascarell.

J.T.