Ovršena tvrtka Razvoj golf – Tvrđavu Imperijal moraju bez odgode predati gradu

DUBROVNIK – Trakavica oko povrata tvrđave Imperijal pod upravu Grada Dubrovnika ide dalje. Općinski sud u Dubrovniku odredio je ovrhu društvu Razvoj golf d.o.o., koja je dosad odbijala predati spomenuti objekt gradu.

Iz gradske uprave su priopćili kako je prema rješenju o ovrsi od 25. veljače, tvrtka Razvoj golf d.o.o. dužna, bez odgode, osloboditi navedenu nekretninu od osoba i stvari te je predati u posjed Gradu Dubrovniku.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik je krajem siječnja pokrenuo na dubrovačkom Općinskom sudu ovršni postupak nad tvrtkom Razvoj golf d.o.o. radi predaje u posjed tvrđave Imperijal na Srđu, a koja je bila predmet ugovora o koncesiji raskinutog 4. lipnja 2020. godine. Grad je prethodno mirnim putem od navedenog društva zatražio povrat nekretnine u posjed, no bez uspjeha. Stoga je kao idući pravni korak pokrenut ovršni postupak.

Iz grada tvrde da su ovim sudskim rješenjem zaštićeni interesi Grada te je otvoren put prema obnovi i rekonstrukciji tvrđave koja predstavlja simbol herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu.

J.K.