Ovoj plaži kod Makarske divi se cijeli svijet, jeste li je već posjetili?

Kad temperature, kao posljednjih dana, porastu do nepodnošljivih granica, tragamo za savršenim ljetnim osvježenjem. Tad počinjemo maštati o nekoj prekrasnoj morskoj destinaciji uz našu obalu.

Zahvaljujući fotografijama na društvenim mrežama, ali i natpisima svjetskih medija, plaža Nugal na Makarskoj rivijeri mnogima se nalazi na popisu najpoželjnijih destinacija za posjetiti u ljetnim mjesecima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nugal beach 💓 (@nugal_beach)

Prije dvije godine prestižno pariško izdanje magazina Vogue uvrstio ju je na ljestvicu osam najljepših plaža u Hrvatskoj, a Conde Nast Traveler proglasio je jednom od 25 najljepših plaža u Europi.

Foto: Instagram

Nugal je skrivena šljunčana plaža u blizini Tučepa koja je okružena prekrasnim morem, a zaklonjena je od znatiželjnih pogleda visokim liticama i bujnom šumom.

Zapanjujući kontrast tirkiznog plavetnila, bijelog šljunka i raskošnog zelenila oduševio je turiste koji su njezine fotografije počeli objavljivati na društvenim mrežama te je tako dodatno učinili popularnom.

Foto: Wikimedia

Nekoć su za ovu plažu koja ima oznaku FFK znali samo lokalni stanovnici, sada o njoj priča i mašta cijeli svijet.

Imajte na umu da se do plaže moći samo brodom ili pješice kroz Park Osejava te da šetnja može potrajati između pola sata i sat vremena. Ne brinite, isplatit će vam se dodatni trud. Uživo izgleda još ljepše!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nugal beach 💓 (@nugal_beach)

Ne zaboravite sa sobom ponijet vodu i hranu jer u blizini nema trgovina, restorana i sličnih ugostiteljskih objekata, piše Dnevnik.hr.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nugal beach 💓 (@nugal_beach)

I.B.