Ovogodišnja Noć muzeja u Umagu će biti s okusom mora i soli

UMAG - Hrvatsko muzejsko društvo organizira devetnaesti put manifestaciju Noć muzeja, koja će se održati u petak 26. siječnja 2024. godine, u suradnji s brojnim hrvatskim muzejima i drugim baštinskim, znanstvenim i obrazovnim institucijama.

Ovogodišnja Noć muzeja u Muzej grada Umaga biti će s okusom mora i soli. Okosnica događanja je prezentacija internetske stranice i kuharice koje objedinjuju sve aktivnosti organizirane unutar prošlogodišnjeg europskog projekta S okusom mora. Kako okusi ne bi ostali samo na papiru, pobrinut će se gastro tim Prijatelja muzeja koji će pripremiti delicije s okusom mora. Naši sugrađani će međugeneracijski i interaktivno educirati sve prisutne i stvoriti nove doživljaje za pamćenje.

Osim toga moći će se i u virtualnom svijetu obići baštinske lokalitete s tradicionalnim drvenim dizalicama - gruama. Putem radionica, prezentacija, izložbi, suvenira, kulinarskih delicija i na kraju koncerta, nudimo zanimljive sadržaje svim kategorijama publike, u skladu s ovogodišnjom temom, poručuju iz umaškog muzeja.

Raspored za Noć muzeja u Umagu

26.1.2024.

18:00

Šivani crtež - radionica za djecu

19:00

Sagradi batanu – obiteljska radionica - popunjeno

20:00 SREDIŠNJE DOGAĐANJE

Prezentacija internetske stranice i stručne publikacije S OKUSOM MORA

+ Kulinarski kutak - S OKUSOM MORA

21:00

Simplesmente (duo Vjekoslav Crnobori, Ervis Pintar) - koncert

18:00 – 21:00

Stalni postav Zambratija brod – najstariji šivani brod na Mediteranu, VR obilazak grua, prodaja suvenira

D.G.