Ovoga vikenda u Savičenti 'Fešta od rožic'

SVETVINČENAT - Tradicionalni sajam cvijeća postaje prepoznatljiv i atraktivan, kako u gospodarskom tako i u turističkom, te edukacijskom pogledu.

U petak je u Savičenti na Placi ispred Kaštela Morosini Grimani otvorena 'Fešta od rožic'. Festival cvijeća će se po 16. put održati od 31. ožujka do 2. travnja 2023.

U sklopu Festivala predviđeno je predavanje 'Kako koristiti mediteransko bilje u svrhu zdravlja', te dvije radionice 'Decoupage za sve uzraste ' i 'Izrade cvjetova od moosgummi za odrasle'. Predstave, predavanja i radionice se ne naplaćuju.

Tradicionalni sajam za koji se može reći da je postao sastavni dio Svetvinčenta, prepoznatljiv je i atraktivan, kako u gospodarskom tako i u turističkom, te edukacijskom pogledu. Na sajmu se predstavljaju proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Proljeće u Splitu počelo je sa sajmom cvijeća i začinskog bilja
Iako Split u ponedjeljak nije obasjalo Sunce, posjetitelja na sajmu cvijeća nije nedostajalo. Mnogima je najljepše doba godine proljeće koje je također idealno za sadnju omiljenog cvijeća i začinskog bilja. Vrijeme sadnje naravno ovisi o vrsti biljke i vremenskim uvjetima. Proljeće je odli…