Ovoga vikenda u Balama se održava prvi Teranino Festival

BALE - Ovoga vikenda ljubiteljima tradicionalne istarske kapljice pruža se prilika da se upoznaju s jedinstvenim okusom Teranina. Program uključuje također kušanje vrhunskih istarskih specijaliteta.

Teranino Festival u istarskom mjestu Bale će se održati od subote 11.3. do nedjelje 12.3. u šatoru pored sportske dvorane u Balama i bit će jedinstvena prilika za upoznavanje s jedinstvenim i neodoljivim okusom Teranina, istarskog tradicionalnog pića.

Bit će to pravi raj za sve ljubitelje tradicionalne istarske kapljice, a posebno Teranina.

Povijest Teranina seže daleko u prošlost i on je odraz bogate kulturne baštine Istre. Teranino se proizvodi od autohtone sorte crnog vina Teran i proces pripreme je složen i precizan, a cilj je stvoriti jedinstven okus i aromu, stoji na stranicama Bala.

Na ovom enološkom i gastronomskom događanju predstavit će se 14 vrhunskih proizvođača Teranina iz Istre, što će biti prilika za sve da probaju i upoznaju različite okuse i arome ovog jedinstvenog likera. Cilj održavanja festivala je učiniti Teranino prepoznatljivim kao proizvod koji dolazi s područja istarske županije.

Program festivala uključuje ne samo degustacije Teranina, nego i kušanje vrhunskih istarskih specijaliteta u pripremi pulskog chefa Deniza Zemba, a kao dodatnu zanimljivost ističemo i mogućnost kušanja likera i rakija od kivija.

Osim toga, moći ćete prisustvovati i brojnim drugim zanimljivim događanjima, poput natjecanju za najbolji koktel i desert na bazi Teranina u organizaciji poznatih baljanskih restorana Meneghetti, La Grisa i Borghetto, kao i ocjenjivanju i izboru najboljeg uzorka Teranina te dodjeli plaketa istima.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Mala istarska općina sve je naseljenija i poželjnija za život
Općina Bale. Mala općina u Istri, sve poželjnija za život. Ovdje broj stanovnika stalno raste, a sve je više i djece. I građevinsko zemljište sve je skuplje, no mlade obitelji parcele mogu dobiti vrlo povoljno. Ana Grabovac s obitelji se doselila u Bale prije godinu dana, kako bi