Ovoga vikenda otvoreni kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah

ZAGREB - Na natjecanju će nastupiti najbolji svjetski sportaši i sportašice ovog sporta iz pet zemalja svijeta koji zajedno drže preko 50 svjetskih i Guinnessovih rekorda.

Otvoreni kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah organizira Ronilački klub Submania. Natjecanje će se održati prema pravilima CMAS federacije 25. i 26. ožujka u Zagrebu na bazenu Utrina i međunarodnog je karaktera.

Na natjecanju će nastupiti najbolji svijetski sportaši i sportašice ovog sporta iz 5 zemalja svijeta koji zajedno drže preko 50 svjetskih i Guinnessovih rekorda.

U subotu 25. ožujka natjecanje se odvija u dvije faze.

Prva faza traje od 10:00 do 13:30 tijekom koje de se održati natjecanje iz disciplina dinamike: ronjenje bez peraja (DNF), kao najteža disciplina, ronjenje sa parajama (DYN BF), te ronjenje s mono, odnosno jednom perajom (DYN).

Druga faza natjecanja u subotu 25.03. cijela je rezervirana za disciplinu statike (STA), držanja daha na površini bazena u plutajućem položaju, te će trajati od 17:00 do 19:30.

U nedjelju 26.03. program se odvija u tri faze.

Prva faza natjecanja je od 10:00 do 12:45 tijekom koje će se održati drugi dio disciplina iz dinamike: ronjenje bez peraja (DNF), ronjenje sa perajama (DYN BF), te ronjenje s mono odnosno jednom perajom (DYN).

Druga faza programa traje od 13:00 do 13:30 tijekom koje će se prvi puta u povijesti hrvatskog bazenskog ronjenja na dah održati disciplina izdržljivosti 8x50 gdje natjecatelji imaju za cilj u što kraćem roku odroniti osam dionica od 50 metara. U trećoj fazi nedjeljnog programa koja traje od 14:00 do 18:00 održat će se proglašenje pobjednika, dodjela nagrada najuspješnijima u svim disciplinama te prigodni domijenak za sve sudionike.

Također, u svrhu promocije natjecanja među mlađim dobnim kategorijama na natjecanju će prvi puta biti posebno rangirana, verificirana i nagrađena juniorska skupina natjecatelja, priopćili su iz Ronilačkog kluba Submania.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Partneri natjecanja su: Privredna banka Zagreb, PBZ Card, Erste banka, Alchemy, Dragorlux, Zagrebački ronilački savez te Tvornica reklame Zagreb.

B.K.