Ovog vikenda 17. Rovinjska regata tradicijskih barki

ROVINJ - U organizaciji Ekomuzeja “Batana” i Udruge i Ustanove “Kuća o batani – Casa della batana”, te u suradnji s Jedriličarskim klubom i uz potporu Grada Rovinja i lokalne Turističke zajednice, ovog će se vikenda održati 17. Rovinjska regata tradicijskih barki s oglavnim i latinskim jedrom.

U subotu, 10. lipnja, u 9 sati u Rovinj stižu sva plovila i njihove posade, dok će se službeno otvorenje manifestacije održati u 10:30 sati na rovinjskom velikom molu.

Također u 10:30, pa sve do podneva, održat će se radionice za djecu na velikom molu, a uključuju radionicu “Pecam sam!”, u suradnji sa Sportskim ribolovnim klubom “Meduza”, te oslikavanje malih oglavnih jedra i modeliranje kartonske makete male batane.

U 12 sati kreće zajedničko jedrenje ispred velikog mola do Figarole, dok će navečer u 19:30 biti organizirano druženje na velikom molu uz KUD “Marco Garbin” Zajednice Talijana “Pino Budicin” Rovinj-Rovigno, nakon čega će svi sudionici predstaviti svoja plovila noćnim defiléom.

Sljedećeg dana, u nedjelju, 11. lipnja, Regata kreće s velikog mola uz pozdrav Limene glazbe Grada Rovinja-Rovigno. Regata službeno započinje u 11:30 sati, a odvijat će se sve do 14:30., javljaju iz Grada Rovinja.

A.B.