Ovog ljeta 6 linija prema zračnoj luci na Braču

Zračna luka na Braču u travnju ove godine prihvatila je i otpremila 137 putnika, od kojih je većina bila na domaćoj liniji za Zagreb koja je tek krenula s prometovanjem. Za ljetni red letenja ove godine najavljeno je 6 linija prema ovoj zračnoj luci.

Zračna luka Brač u ljetnom redu letenja ove godine bit će ponovno direktno povezana sa Zagrebom redovnom PSO linijom nacionalnog avioprijevoznika, Croatia Airlinesa, linija je već u prometu svakog utorka i subote, a Croatia Airlines će iz ove hrvatske zračne luke obavljati niz charter letova prema Austriji i Slovačkoj, baš kao i prošlog ljeta.

Croatia Naviation piše da će uz najavljene linije SkyAlpsa prema Bolzanu i Milanu (Bergamo) koje će u prometu biti od sredine svibnja odnosno početka srpnja, Brač imati i redovne charter letove Croatia Airlinesa prema Linzu i Grazu.

Charter linija prema Grazu kreće uskoro, već 14. svibnja, dok linija prema Linzu kreće s prometovanjem 21. svibnja. Croatia Airlines ponovno će prometovati na charter liniji između Bratislave i Brača, od početka srpnja ove godine.

Što se tiče najavljenih redovnih i charter letova, s početkom srpnja subotom će na Braču biti prometno, najavljeno je po 6 slijetanja i 6 polijetanja prema navedenim odredištima.

Brač je u prva četiri mjeseca ove godine ukupno prihvatio i otpremio 195 putnika, a brojke će značajnije rasti već u svibnju.

Z.G.