OVO NIJE DOBRO: “Hidranti su usred požara bili okovani lancima i nedostupni!”

KAŠTEL GOMILICA – Golemi požar koji je jučer u marini Kaštela potpuno uništio 5, a oštetio desetke brodova predmet je istrage policije.

Za uzroke požara policija ne želi nagađati do završetka istrage, no vlasnik marine, kapetan Josip Berket, direktorica Ivona Smoljić i brojni svjedoci koji su se javili u našu redakciju, kažu da je vatra započela u kuhinji jedne od skupocjenih jahti.

No ostaje puno neodgovorenih pitanja koja će se zasigurno istražiti. Na sigurnost unutar same marine požalilo nam se nekoliko njenih korisnika, a upravo smo dobili i fotografije hidranata koji bi morali biti dostupni u svakom trenutku, a čini se da su upravo za vrijeme najveće katastrofe bili zaključani lancima i katancima!

– Hidranti su bili nedostupni, lancima okovani da se ne bi trošla voda na pranje brodova. Ovdje je direktno odgovoran onaj tko je zadužen za ovaj dio posla. A tu je pitanje i protupožarne inspekcije – navodi naš izvor, koji nam šalje ove fotografije.

Foto: Čitatelj

Još je nekoliko svjedočanstava na temu (ne)sigurnosti stiglo na našu adresu, no dok traje istraga, držat ćemo se onih sa čvrstim dokazima. Hidranti nipošto ne bi smjeli biti zaključani, a je li otežan pristup hidrantima otežao pravovremeno gašenje? Saznat ćemo uskoro…

Imate li novih informacija koje bi mogle baciti novo svjetlo na ovaj slučaj, dojavite nam na adresu: info@morski.hr ili u inbox na našoj Facebook stranici.

Foto: Čitatelj

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MARINA KAŠTELA: POGLEDAJTE ŠTO JE OSTALO Jedan brod još uvijek gori…
Svjedok požara ispričao: “Sve je počelo na skupoj jahti, a onda se odvezala i nastaje kaos…”