OVO JE GENIJALNO Objavljen ronilački vodič po Jadranu!

Izdanje sadrži precizan i sveobuhvatan prikaz 130 najboljih ronilačkih lokacija na hrvatskom dijelu Jadrana i bez sumnje će biti inspiracija mnogima.

Autor je obradio najljepše ronilačke lokacije od Istre do krajnjeg juga Hrvatske, a sve je logično rasporedio u pet ronilačkih zona (Istra, Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija).

Svaka ronilačka lokacija u ovom vodiču detaljno je opisana te prikazana s nekoliko fotografija, a koncept je takav da obrađuje ronilačke lokacije koje su dostupne većini današnjih ronilačkih zaljubljenika, a to su još uvijek sportsko–rekreativni ronioci.

Foto: Goran Butajla

Kako jadransko podmorje u svojim dubinama krije i pozamašan broj dubokih olupina dostupnih samo tehničkim roniocima, one su u ovoj knjizi informativno opisane u posebnom poglavlju. Osim pet velikih poglavlja (Istra, Kvarner, Sjeverna, Srednja i Južna Dalmacija) u knjizi ćete pronaći još četiri poglavlja o temama koje su važne roniocima u Hrvatskoj.

To su “Nacionalni parkovi i parkovi prirode u Hrvatskoj”, zatim “Duboke olupine Jadrana” s posebnim osvrtom na legendarne olupine Szent Istvana i aviona B 17 na Visu, poglavlje o antičkoj kulturnoj baštini te poglavlje o crvenom koralju.

Autor knjige je Goran Butajla koji je više puta obišao sve lokacije u knjizi i detaljno ih opisao. Vodič je namijenjen prvenstveno rekreativnim roniocima pa je tako i većina obrađenih lokacija do 40 metara dubine.

Knjigu možete nabaviti OVDJE.

J.T.