OVO JE COVID KARTA HRVATSKE Zeleno su najsigurnije zone!

Hrvatska udruga turizma pokrenula je interaktivnu kartu s ciljem pravodobnog i točnog informiranja javnosti o broju slučajeva COVID-19 u Hrvatskoj.

Karta koju su izradili pokazuje Hrvatsku po županijama, što je točniji i relevantniji podatak u odnosu na kartu Europskog centra za kontrolu i prevenciju (ECDC) bolesti koji Hrvatsku dijeli na četiri statističke regije.

Kliknete li na pojedinu županiju ili otok, dobit ćete detaljnije podatke, poput broja zaraženih u posljednjih 7 ili 14 dana, broju aktivnih slučajeva, te koje su epidemiološke mjere na toj lokaciji trenutno na snazi.

Prema ovoj karti, u Hrvatskoj je, što se broja zaraženih od Covida-19 sigurna i zelenom bojom obojana jedino Istarska županija, a crvene su Međimurska i Varaždinska, dok su sve ostale županije u žutom.

Zelene se još i kvarnerski otoci: Cres, Lošinj i Rab, te dalmatinski: Brač, Korčula i Vis.

– Nadamo se kako će ovaj corona region tracker pomoći u planiranju odmora svim gostima koji dolaze u Hrvatsku – poručuju iz Hrvatske udruge turizma, a da je karta iznimno posjećena, govore i brojke; od njenog predstavljanja posjetilo ju je gotovo milijun korisnika. U posljednjih tjedan dana najviše posjeta je iz Njemačke (36,8 posto), Nizozemska(14,6 posto), Hrvatske (13,7 posto), Austrije (8,06 posto), Italije, Češke, Danske, Belgije, Slovačke i Ujedinjenog Kraljevstva.

Kartu možete pronaći OVDJE.

D.G.