Ovo bi mogao biti najnaseljeniji otok na svijetu - ima 4 kafića, ljekarnu, čak i javnu kuću!

Ime mu je Migingo, nalazi se u Viktorijinom jezeru u srcu Afrike i ovdje na 2000 tisuće četvornih metara živi oko 1000 ljudi!

Ovaj je otok toliko "čarobno" mjesto da je pokrenuo i sukob između Ugande i Kenije koje su ga obje svojatale iako geografski pripada Keniji.

Migingo je zapravo jedna stijena na kojoj se zaista natrpano stvarno sve i svašta i sve skupa djeluje prilično nestvarno. Prvi je put naseljen ne tako davne 1991. godine, no od onda se "snažno" razvio. Pretpostavlja se da su dva kenijska ribara Dalmas Tembo i George Kibebe bili prvi stanovnici ovoga otoka na kojem su prije naseljavanja boravile jedino mnogobrojne zmije.

Foto:Screenshot/YouTube(Afp)

Druga teorija tvrdi kako je prvi ovdje došao ugandski ribar Joseph Nsubuga i eto ti međunacionalnog sukoba.

Kako god bilo, u vodi oko Miginga izgleda ima jako puno riba pa su s vremenom dolazili sve brojniji ribari, a s njima i ostali sadržaji. Na službenom popisu iz 2009. stoji da otok naseljava 131 osoba, no današnje su brojke osmerostruko više.
Kuće su jedna na drugoj, a osim vrlo jednostavnih nastambi, na otoku postoje četiri kafića, javna kuća i ljekarna, piše Guardian.

Da stvar bude bizarnija, vrlo blizu prenapučenog Miginga nalazi se puno veći otok Usingo gdje nitko ne želi živjeti jer vjeruju kako ga posjećuje demon kao i brojni pirati.

J.T.