Ove subote na znanstvenom doručku u Puli zanimljive radionice na temu biološke raznolikosti

PULA - Partneri na projektu „STEM udruga za popularni STEM“ sa zadovoljstvom najavljuju još jedan u nizu Znanstvenih doručaka, koji će se održati u subotu, 20. svibnja 2023. godine, od 09.00 do 12.00 sati pri Centru za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije (CPZI) te vezanom novoopremljenom Znanstvenom vrtu na adresi Uspon Franje Glavinića 3 u Puli.

Foto: Grad Pula

Tema ovog doručka bit će biološka raznolikost te su organizatori pripremili zanimljive aktivnosti i radionice na tu temu.  

Događanje kreće uz aktivnosti te animaciju Zemlje Zabave pri čemu će od 9.00 do 10.30 sati, djeca uz animatore, ali i stručno vodstvo, moći ubrati biljkice iz vrta te izrađivati herbarij koji mogu ponijeti kući kao lijepu uspomenu.

Od 10.30 do 11.30 u goste dolazi Andrea Ivančić, članica Zelene Istre, koja je pripremila zanimljive radionice i aktivnosti na temu biološke raznolikosti. Od 11.30 do 12.00  svi će zainteresirani sudionici moći poslušati uvijek dobro posjećeno meteo predavanje.

Pozivaju se odrasli i djeca da se pridruže u zanimljivim i veselim aktivnostima  u sklopu kojih će kroz igru i zabavu steći kvalitetna znanja i nova prijateljstva.

Sudjelovanje na Znanstvenom doručku besplatno je za sve zainteresirane sudionike te nije potrebna posebna prijava i/ili prethodna najava.

U slučaju kiše program će se odvijati u unutarnjem dijelu Centra za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije.

Nositelj projekta je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva, a partneri na projektu su Zajednica tehničke kulture Pula (koja upravlja Centrom za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije), Grad Pula – Pola, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, udruga Matematičko društvo „Istra“, udruga Društvo za robotiku Istra, udruga Morski obrazovni centar Pula te Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o..

I.G.