Ovako bi Šibenik mogao izgledati u budućnosti

ŠIBENIK – Jednu od vizija osmislila je jedna uspješna strana tvrtka koja prikazuje prostor nekadašnje Tvornice elektroda i ferolegura u šibenskoj Crnici kako ga zamišljaju u budućnosti, a riječ je samo o jednoj neobvezujućoj viziji kako bi taj prostor u dogledno vrijeme mogao izgledati.

ŠibenikIN u posjedu je vizualnih projekcija jedne uspješne strane tvrtke koji prikazuju prostor TEF-a budućnosti, a riječ je samo o jednoj neobvezujućoj viziji kako bi taj prostor u dogledno vrijeme mogao izgledati.

Prema tom planu, u TEF-u bi bilo izgrađeno veliiko nogometno igralište te multifunkcionalna dvorana za sportske, kulturno-zabavne, ali i potrebe kongresnog turizma. U blizini su i teniski tereni, kao i drugi sportski sadržaji koji bi se nadovezali uz bazene pokraj plaže Banj.

Photo: ŠibenikIN

U središtu priče je hotel za oko 2.000 ljudi oko kojeg su u svojevrsnoj zoni mješovite namjene i razne poslovne, ali i stambene zgrade. Naime, ideja je gradske uprave da barem 40 posto tog porostora ima javnu namjenu.

Podsjetmo, Grad Šibenik i Vlada RH osnovali su tvrtku koja će nadgledati razvoj Šibenka na zemljištu TEF-a i odlučiti tko će i što tamo graditi. U ovom trenutku poznato je samo da je riječ o izuzetno vrijednom zemljištu na koje su oko bacil veliki svjetski igrači. Više ilustracija pogledajte OVDJE.

ŠibenikIN