Ovaj vikend završnica jubilarnog 55. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2021.

OMIŠ – Nakon sedam održanih natjecateljskih i revijalnih koncerata jubilarni 55. FDK Omiš završava ovaj vikend finalnim natjecanjima u kategorijama ženskih i muških klapa.

Program 55. Festivala počeo je 19. lipnja u Bolu na Braču natjecanjem klapa debitanata, a Završne večeri ženskih i muških klapa održat će se na Trgu sv. Mihovila u Omišu u petak i subotu, 16. i 17. srpnja s početkom u 21.00 sat.

Za najsjajnija odličja zlatne, srebrne i brončane Štitove s povijesnim grbom Grada Omiša – nagrade stručnog žirija i Omiške leute – nagrade publike borit će se po deset ženskih i muških klapa koje su stekle pravo natjecanja u završnici.

U završnoj večeri ženskih klapa nastupit će klape: Kapric – Zadar, Luše – Split, Oželanda – Zagreb, Figurin – Zagreb, Euterpa – Zagreb, Ventula – Split, Stentoria – Daruvar, Sorelo – Zagreb, Stivanja – Trogir i Mir – Međugorje.

U završnici muških klapa nastupit će klape: Vinčace – Novi Vinodolski, Kaše – Dubrovnik, Mriža – Split, Stine – Zagreb, Bošket – Zagreb, Krunik – Kučine, Sagena – Zagreb, Kolapjani – Sisak, Sebenico – Šibenik i Concordia – Međugorje.

Obje večeri u izravnom prijenosu prenosit će Hrvatska nacionalna televizija na drugom programu. Voditelji su: Edita Lučić Jelić i Mirko Fodor.

I.B.