Ovaj mjesec intenzivan nadzor prometa na području Splitsko-dalmatinske županije

Kao što je i najavila, Policijska uprava splitsko-dalmatinska tijekom prosinca dodatno je intenzivirala postupanja u segmentu nadzora i kontrole prometa na cestama pa tako i ovog tjedna nastavljaju s provođenjem aktivnosti na području čitave Županije.

- U prosincu želimo biti još vidljiviji i aktivniji u prevenciji svih oblika neprihvatljivog ponašanja na cestama - poručuju iz Policije.

- Policijske postaje svakog tjedna provode zajedničke akcije nadzora i kontrole prometa. Naš fokus bit će posebno najteži prometni prekršaji, uvriježenog naziva „faktori rizika“, ali i svi drugi oblici rizičnih ponašanja u prometu. Osim sigurnosti na cestama, fokus naših službenika usmjerit će se i na sekundarne prekršaje i kaznena djela iz domene rada policije - kazali su.

U četvrtak, 7. prosinca 2023. godine od 15 do 21 sati policijski službenici će provoditi intenzivniji nadzor i kontrolu prometa na području od Makarske do Imotskog, a u petak, 8. prosinca 2023 godine od 13 do 19 sati intenzivniji nadzor prometa provodit će se na području Trogira, Kaštela, Solina, Splita i Sinja.

Postupanje policije bit će posebno usmjereno na sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

- Naš cilj je da prosinac i blagdani proteknu mirno i sigurno, bez stradavanja u prometu. Pozivamo još jednom građane i sve sudionike u prometu da nam pomognu u ostvarenju ovog cilja savjesnim i odgovornim ponašanjem u prometu. Posebno apeliramo na sve vozače da svojim ponašanjem dodatno ne ugrožavaju najrizičnije skupine u cestovnom prometu - vozače mopeda i motocikla, pješake i vozače bicikla - upozorili su.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnih elemenata kao što je pojas na svim sjedalima i zaštitna kaciga na motociklima uz pojavu distrakcija u cestovnom prometu (odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača ili pješaka) za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu.

I.B.