OVA LJEPOTICA PLOVI POD HRVATSKOM ZASTAVOM Jahta Aiaxaia udomaćila se u D-Marin Mandalini

Spektakularna 46-metarska jahta Aiaxaia odnedavno se pridružila elitnom društvu i odabrala nagrađivanu marinu D-Marin Mandalina u Šibeniku za svoju matičnu luku, priopćeno je iz tvrtke D-Marin Hrvatska.

Time je dodatno potvrđen status marine kao jedne od najboljih i najsigurnijih marina za najluksuznija plovila na Sredozemlju.

Spektakularna jahta Aiaxaia svrstana je u red najluksuznijih plovila na Jadranu, ima dva jarbola i maksimalnu površinu jedara od 600 kvadratnih metara, a pokreću je dva motora ukupne snage od 920 KS (2 x 460 KS).

Aiaxaia je izgrađena u Hrvatskoj 2017. godine isključivo za krstarenja i odmor, luksuzno je opremljena, a može primiti 12 putnika.

Aiaxaia je već dva puta prešla Atlantski ocean kao prva čarter-jahta pod hrvatskom zastavom te posjetila 14 karipskih država na području između Britanskih Djevičanskih otoka i Grenade.

Iz tvrtke naglašavaju da je dolazak jahte Aiaxaia dokaz sve veće popularnosti marine D-Marin Mandalina kao matične luke za superjahte.

Popularnost marine odražava se i u potražnji, posebice kada je riječ o vezovima za plovila duljine između 30 i 50 metara.

Trenutno je D-Marin Mandalina gotovo u potpunosti popunjena, a najave za 2022. godinu već su sada sjajne, tvrde u D-Marin Hrvatska.

– Iznimno smo sretni zbog činjenice da u marini D-Marin Mandalina okupljamo uspješnu zajednicu vlasnika, zapovjednika i posada superjahti – istaknuli su.

Foto: D-Marin Hrvatska

Marina D-Marin Mandalina je smještena u slikovitoj i zaštićenoj prirodnoj uvali, sigurno je privezište za brojne jahte, a posjeduje i suhi vez i pogon za popravak i održavanje plovila, koji pruža uslugu izvlačenja, kao i sve potrebne tehničke usluge.

Marina je kroz godine dobila nekoliko vrijednih priznanja i nagrada, uključujući pet priznanja Gold Anchors udruženja The Yacht Harbour Association (TYHA), nagradu Five Star Diamond Award američke organizacije American Academy of Hospitality Services, te Plavu zastavu za sigurnost i održivi razvoj.

U prvom tromjesečju ove godine poslovanja D-Marin grupe u Hrvatskoj, Grčkoj i Turskoj zabilježila su rast broja novih upita vezanih za veća plovila.

Među novim je trendovima i sve veći broj upita vlasnika i zapovjednika superjahti koji razmišljaju o preseljenju plovila iz marina na zapadnom Sredozemlju u vrhunske marine na istočnom Sredozemlju, kao što je, primjerice, D-Marin Mandalina, s obzirom na to da takve marine pružaju izvanredne usluge i iznimnu vrijednost.

M.B.