Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2023.

PULA - U subotu 15. travnja 2023. na SRC Veruda održano je Otvoreno prvenstvo Istre u atletici 2023., prvo službeno atletsko natjecanje na novoj atletskoj stazi.

Iako je prije desetak dana održano Državno prvenstvo Hrvatske za osnovne i srednje škole, po prvi puta novu atletsku podlogu, i trenutno najbolju stazu u Hrvatskoj isprobali su atletičari i atletičarke istarskih klubova, klubova iz Primorsko-goranske županije te predstavnici zagrebačkih klubova i gostiju iz Slovenije koji se trenutno pripremaju u Puli i Medulinu.

Foto: Grad Pula

- Prema broju atletičara koji se pripremaju na Verudi, reklo bi se da se SRC Veruda vraća na Europsku atletsku kartu i ponovo je kao i nekad, poželjna destinacija za pripreme, a to pokazuje i dio Hrvatske atletske reprezentacije koja ovih dana trenira na Verudi uz atletičare iz Slovenije, Austrije, Belgije i Švicarske - rekao je predsjednik Atletskog saveza Istre Elvis Peršić.

Od disciplina, na rasporedu su utrke na, 100, 200, 800, 1000 i 3000 metara, od skokova skok u dalj i skok u vis te od bacanja, koplje, vortex i kugla. Posebna atrakcija na samom kraju natjecanja je štafete 4 x 200 metara i 4 x 300 metara te po prvi puta na ovom natjecanju kombinirana štafeta 4x200 metara mix, koju trče dva dječaka i dvije djevojčice.

Od kategorija zastupljene su od mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora i juniora, a seniori mogu nastupiti izvan konkurencije.

U sklopu natjecanja tu je i prigodna svečanost otvorenja nove atletske staze, odnosno revijalna utrka malih atletičara, polaznika atletskih školica i atletskih vrtića koji će prvi protrčati kroz cilj.

A.B.