Otvoreno državno prvenstvo u sportskom ribolovu na Viru

VIR – Vrlo kratko trajala je sinoćnja mala svečanost otvaranja Državnog prvenstva u sportskom ribolovu štapom s obale za kategorije U-16 i U-21, koje će se na dvije ribolovne zone u subotu i nedjelju održati na otoku Viru.

Prethodno su kod Stare Lanterne i Velike Slatine pregledane te za natjecanje potvrđene ribolovne zone. Sve udičare i njihove trenere te predstavnike ribolovnih klubova u uvodnoj je riječi na terasi virskog restorana Kotarina pozdravila predsjednica ŠRD Vir i domaćin natjecanja Elizabeta Fumić. Opunomoćenica Hrvatskog saveza za sportski ribolov na moru i članica povjerenstva za pregled ribolovne zone, slavna zadarska udičarka Ardena Bajlo, potom je natjecanje proglasila otvorenim, a goste otoka i natjecatelje pozdravio je i zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić.

Foto: Kažimir Škrbić

– Iz godine u godinu na Viru se održavaju ribolovna natjecanja koja su sada, zahvaljujući sjajnoj organizaciji ŠRD Vir i stečenom povjerenju matičnog saveza, došla na najviši nivo. Naš je virski udičarski klub krenuo doslovno od nule prije svega nekoliko godina, ali je zahvaljujući predsjednici Fumić i svim članovima virskog ŠRD-a vrlo brzo postao sposoban organizirati ovako složena i važna natjecanja. Unatoč ribarskom običaju, svima ipak želim puno sreće na natjecanju, jer je sreća nekad jednako važna kao i vještina – poručio je zamjenik načelnika Vučetić. Okupljenim mladim udičarima i predstavnicima udičarskih klubova još se obratio predsjednik HSSRM-a Đuro Marinović, posebno ističući važnost u pridržavanju zadanih epidemioloških mjera. Nakon sinoćnje svečanosti na Viru, predsjednik Marinović se pridružuje veteranskom Državnom prvenstvu u kategoriji Masters +55.

– Mladi su oni zbog kojih sve ovo radimo i koje podučavamo, ali važno je podržati i one starije koji su posebno ugroženi u ovim kriznim vremenima – dodao je Marinović.

Prvi natjecateljski dan starta u subotu od osam sati ujutro za kategoriju U-16, odnosno pola sata kasnije za udičare kategorije U-21. Završetak natjecanja bit će u 13 i 13:30 sati, nakon čega će se u 13:15 vagati ulovi te proglasiti pobjednici prvog natjecateljskog dana. Na Državnom prvenstvu sudjeluju 24 ribolovca u kategoriji U-16 i samo 20 u kategoriji U-21, jer su četiri natjecatelja otkazala nastup.

I.B.