Otvorenje izložbe slika "Dalmacija i mi" u Hrvatskom pomorskom muzeju Split

SPLIT - Hrvatski pomorski muzej Split i Umjetnička likovno - književna unija „Vlaho Bukovac“ Split pozivaju sve zainteresirane na otvorenje izložbe slika DALMACIJA I MI, 29. veljače 2024. godine (četvrtak) u 18:00 sati u Hrvatskom pomorskom muzeju Split.

Na izložbi će se predstaviti radovi članova Unije Vlaho Bukovac koja kroz skoro dva desetljeća djelovanja okuplja članove različitih interesa, od slikara, kipara, pjesnika, književnika, glazbenika i fotografa međunarodnog ugleda, te svojom različitošću pružaju bogatstvo, sinesteziju i multidisciplinarnost poklonicima umjetnosti.

Foto: Hrvatski pomorski muzej Split

Predstavljeni umjetnici kroz izložene radove najčešće se prepoznaju u figuraciji realistično – impresionističkih slikara. Njihovi motivi i forme inspirirani su prikazima podneblja u kojem žive, što se vidi u morskim motivima, škrapama, borovima, napuštenim kamenim kućama čime se približavaju tradicijskim vrijednostima, ali su uspješni i u uradcima apstrakcije, gdje je sve spomenuto zabilježeno različitim tehnikama ulja, akrila, akvarela, pastela, crteža i fotografije.

Ova izložba članova Unije Vlaho Bukovac jedna je u nizu uspješnih umjetničkih kazivanja te će ovom prilikom biti predstavljena u Hrvatskom pomorskom muzeju Split.

A.N.