Otvoreni kup Hrvatske u bazenskom ronjenju na dah u Zagrebu!

Ronilački klub Submania organizira Otvoreni kup Hrvatske međunarodnog karaktera u bazenskom ronjenju na dah. Natjecanje de se održati prema pravilima CMAS federacije 13. i 14. travnja u Zagrebu na bazenu Utrina.

Na natjecanju de nastupiti najbolji svjetski sportaši i sportašice ovog sporta iz hrvatske i inozemstva koji zajedno drže preko 50 svjetskih i Guinnessovih rekorda.

U subotu 13.04. natjecanje se odvija u dvije faze. Prva faza traje od 10:00 do 13:30 tijekom koje de se održati natjecanje iz disciplina dinamike; ronjenje bez peraja(DNF), kao najteža disciplina, ronjenje s perajama (DYN BF), te ronjenje s mono, odnosno jednom perajom (DYN). Druga faza natjecanja u subotu 13.04. cijela je rezervirana za disciplinu statike (STA), držanja daha na površini bazena u plutajućem položaju, te de trajati od 17:00 do 19:30.

U nedjelju 14.04. program se odvija u tri faze. Prva faza natjecanja je od 10:00 do 12:45 tijekom koje de se održati drugi dio disciplina iz dinamike; ronjenje bez peraja (DNF), ronjenje s perajama(DYN BF), te ronjenje s mono odnosno jednom perajom (DYN). Druga faza programa traje od 14:00 do 14:30 tijekom koje de se prvi puta u povijesti hrvatskog bazenskog ronjenja na dah održati disciplina izdržljivosti 4x50 gdje natjecatelji imaju za cilj u što kradem roku odroniti osam dionica od 50 metara. U trećoj fazi nedjeljnog programa koja traje od 14:00 do 18:00 održati de se proglašenje pobjednika, dodjela nagrada najuspješnijima u svim disciplinama, te prigodni domjenak za sve sudionike natjecanja.

Također, u svrhu promocije natjecanja među mlađim dobnim kategorijama na natjecanju de prvi puta biti posebno i nagrađena juniorska skupina natjecatelja.

Ulaz za sve posjetitelje je besplatan.

J.T.