Otvorene prijave za prvi „U DOBU“ fest – Natjecanje u lovu liganja u  mjestu Luka na Dugom otoku

LUKA –  U subotu, 16 listopada, u Luci na Dugom otoku održava se prvi po redu „U DOBU fest“, natjecanje u  lignjolovu. Natjecanje počinje u 13:00 ispred zadruge gdje će se objasniti pravila i podijeliti startni brojevi. Svi lignjolovci isplovit će sa luške rive u 15:00 h i vratiti se točno u 19:00 h. Predaja ulova se  vrši do 19:30 h nakon kojeg slijedi vaganje, večera i proglašenje pobjednika. Nakon proglašenja  najboljih lignjolovaca slijedi zabavni program.

Sav ulov zadržava organizator te se priprema kao večera sa sudionike i goste nakon završetka  natjecanja.

Boduju se lignje ulovljene ribolovnim priborom određenim pravilnikom natjecanja, a svaki gram mase  iznosi jedan bod. U slučaju izjednačenih ishoda, poredak određuje veća masa pojedinačne lignje. Boduju se samo lignje. Ostali glavonošci ne donose bodove.

Svaka brodica mora biti pod vodstvom osobe s važećom odgovarajućom ribolovnom dozvolom i  dozvolom za voditelja brodice.

Foto: Željko Marčina

– Na natjecanje su pozvani svi ljubitelji lignjolova te se nadamo velikom odazivu, zagarantirana je  odlična zabava – pozivaju organizatori.

Kotizacija iznosi 50kn po osobi. U brodu može biti maximalno 3 ljudi. Bodovi se skupljaju ekipno i na  temelju njih se sastavlja rang-ljestvica nakon vaganja ulova. Pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

Foto: Željko Marčina

Prijave su moguće putem WhatsApp-a na broj +385 98 161 0057 – poslati ime ekipe i broj sudionika,  ili na mjestu preuzimanja natjecateljskih brojeva ispred zadruge u Luci na dan natjecanja od 13 do  13:30 sati.

I.B.