Otvorene prijave za ovogodišnji Dugi Otok trail

SALI – Ove godine ništa ne može zaustaviti nadolazeću adrenalinsku utrku Dugi Otok trail, koja je planirana za 28. svibnja. Da nema zaustavljanja govori i ovogodišnji moto popularnog sportskog događaja, koji za sudionike nudi 3 različite, ali vrlo zahtjevne staze.

Organizatori utrke tvrde da je ovaj otok kao stvoren za outdoor aktivnosti jer osim prekrasnog krajolika kojim dominiraju visoke strme stijene u Parku prirode Telašćica, otok je preplavljen arheološkim lokalitetima koji govore o njegovom korištenju još od prapovijesnog doba.

Za natjecatelje su pripremljene tri staze.

Najkraća staza je Bay Green, duga 9,3 kilometra koja cijelom dužinom prolazi obalom i uvalama Sali, Sašćica, Sitno, Triluke, Trstenica, Žmanšćica i pitoresknim mjestima Sali, Zaglav i Žman.

Cliff Blue staza duljine 24 kilometara prolazi, kažu, najljepšim dijelom otoka, kroz stoljetne maslinike koji i danas svjedoče o jednoj od najvažnijih aktivnosti kojim se stanovništvo bavi na otoku – maslinarstvu.

A tu je i maratonska staza Red, duga 40 kilometara, na kojoj natjecatelje očekuje vizualno ugodna, no prilično zahtjevna dionica.

Detaljne informacije o utrci i prijavama za Dugi Otok trail možete pronaći na službenoj web stranici.

K.B.