Otvorene prijave za 90. Mrduju – Organizatori najavljuju veliku feštu

SPLIT – Sve je spremno za jubilarnu 90. Mrduju – popularnu splitsku regatu, koja će se ove godine održati 2. listopada s početkom u 11 sati. Organizator regate je Jedriličarski klub Labud.

Jubilarna 90. Mrduja nudi mnogo novosti, a nakon prošlogodišnje pandemijske godine, organizatori najavljuju povratak živosti na Labudovom platou. Jedriličare po povratku s regate očekuje besplatna spiza, ali i dobra zabava uz večernji koncert grupe „Little sister“.

Foto: JK Labud

Za prijateljske klubove koji imaju brže jedrilice i uigrane posade organizatori pripremaju i uvod u Mrduju u obliku regate velikana koja će se ukoliko bude dovoljno prijava održati dan prije Mrduje u petak 01.10.2021., i to na za tu prigodu posebno kreiranoj jedriličarskoj ruti pred samim Splitom.

U petak, dan prije tradicionalne “Mrduje“ na posebno kreiranoj jedriličarskoj ruti u Bračkom kanalu, stanovnici Splita, Stobreča i Podstrane, te njihovi gosti moći će uživati u vještini posada i ljepoti jedrenja u jedrilicama MEGLES 24. U želji da se promoviraju novi atraktivni trendovi u jedrenju koji imaju sve više poklonika, ove će se posade natjecati kako u petak, tako i na samoj 90.Mrdujskoj regati – Festivalu jedrenja u subotu u posebnoj skupini, a jedriti će po HJS pravilima za tu klasu.

Prijave za regatu otvorene su na web stranici regate.

Start 90. Mrdujske regate – Festivala jedrenja u Splitu je 02.listopada 2021. u 11 sati, a rezervni dan je nedjelja, 03. listopada 2021.

K.B.