Otvorene online prijave za Hrvatsku turističku nagradu 2021.

U povodu manifestacije Dani hrvatskog turizma, najvećeg skupa turističkih djelatnika koji će se ove godine održati u Župi dubrovačkoj 28. i 29. listopada, Hrvatska turistička zajednica otvorila je online prijave za Hrvatsku turističku nagradu 2021.

Riječ je o Godišnjoj nagradi „Anton Štifanić“ i Nagradi za životno djelo, a prijave su otvorene i za nagradu „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“.Dani hrvatskog turizma prošle godine nisu održani zbog pandemije.

– Cilj nagrađivanja je isticanje važnosti pojedinaca u turizmu, odnosno, isticanje najboljih djelatnika koji su, unatoč zahtjevnim okolnostima, neizvjesnostima i izazovima uzrokovanih globalnom pandemijom, svojim radom značajno doprinijeli uspješnoj turističkoj godini kojoj danas svjedočimo“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

U fokusu ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma je radna snaga, odnosno turistički djelatnici koji su vrijedno iznijeli do kraja još jednu ljetnu sezonu.

– U ovim izazovnim okolnostima turistički djelatnici, kao i policajci, vatrogasci, prodavači i mnogi drugi koji doprinose pozitivnoj slici hrvatskog turizma pokazali su predanost, stručnost i inovativnost te je njihov doprinos percepciji Hrvatske kao poželjne turističke destinacije bio nemjerljiv. Ljudi u turizmu ostaju u fokusu svih naših aktivnosti kako bi Hrvatska zadržala prepoznatljivost kao zemlja gostoljubivih domaćina – istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Rok za podnošenje kandidatura je 1. listopada 2021., što se obavlja isključivo putem online
prijavnica dostupnih na službenoj stranici Hrvatske turističke zajednice. Više informacija o prijavama moguće je dobiti isključivo putem elektroničke pošte nagrade@htz.hr.

K.B.