POVRATAK NAKON 17 GODINA Otvorena zgrada Općinskog suda u Splitu - ministar Malenica najavio nove splitske projekte i obnovu zatvora

Općinski sud u Splitu od danas radi na novoj lokaciji, onoj u centru grada. Nakon 16 godina podstanarstva na Dračevcu suci i ostali zaposlenici vratili su se u Gundulićevu ulici.

Svečanom otvorenju prisustvovao je ministar Ivan Malenica, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i brojni drugi uzvanici. U zgradi koju je projektirao Jerko Rošin radit će 320 zaposlenika, a sudnice su različitih veličina. Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 12 milijuna eura. Radovi su započeli 2020. godine.

- Ovo je teritorijalno najveći sud, od Visa do Sinja, do granica trogirske općine i do granica omiške općine. Imamo stalne službe - Stari Grad na Hvaru, Supetar na Braču, Trogir, Sinj i zemljišno knjižne odjele u Kaštel Lukšiću, Omišu i u Solinu - istaknuo je predsjednik Suda Dražen Maravić.

- Otvaranjem ove zgrade nećemo stati s ulaganjima u pravosudnu strukturu u gradu Splitu. S gradonačelnikom smo razgovarali da se uredi trg ispred zgrade Županijskog suda. Isto tako pregovaramo s HEP-om oko kupnje ove zgrade Elektre gdje bi izmjestili zemljišnik koji se nalazi u zgradi Županijskog suda. To bi pokrenuli ove godine, a mogu najaviti i ulaganje u zatvor u Splitu - dodao je na otvaranju ministar pravosuđa Ivan Malenica zahvalivši se i kraljevini Norveškoj koja je investirala u novu/staru zgradu.

J.T.