Otvoren Rijeka Boat Show, najstariji sajam nautike u Hrvatskoj

RIJEKA – Gat Karoline Riječke danas je osvanuo u novom ruhu – starinske barke, brodice, učenici Pomorske škole Bakar, riječki kapetani, brojni izlagači i mnogi uzvanici obilježili su svečano otvorenje najstarijeg sajma nautike u Hrvatskoj – Rijeka Boat Showa, i Kvarnerskog festivala “Fiumare”.

Organizatori najavljuju nezaboravno pomorsko-nautičko iskustvo za sve posjetitelje koji u naredna tri dana dođu na Gat Karoline Riječke, gdje ih očekuju brojna događanja. Ali i najveći broj izlagača.

Foto: Fiumare obnovljene barke/ Rijeka Boat Show

Obje manifestacije otvorio je riječki gradonačelnik Marko Filipović koji se nada da će i iduće godine broj izlagača na Rijeka Boat Showu premašiti sva očekivanja. Uvjeren je da će posjetitelji uživati i u festivalu Fiumare koji, kaže, svjedoči o velikoj povezanosti Rijeke s morem i pomorstvom.

Riječki gradonačelnik podsjetio je i na projekt izgradnje Porto Baroša koji je prepoznat od strane najvećeg svjetskog proizvođača megajahti, njemačkog Lurssena, a koji će zajedno s ACI-jem Hrvatska kroz nekoliko godina zauvijek promijeniti sliku Rijeke s mora.

– Bez izlagača ovog sajma ne bi niti bilo. Njihovo povjerenje je najvažnije – kazao je na svečanom otvorenju direktor Rijeka Boat Showa Ivan Črnjarić, ne krijući zadovoljstvo činjenicom da su izlagači ove godine doslovce razgrabili karte za svoj ulazak na najstariji sajam nautike u Hrvatskoj.

Koliko su sajmovi nautike poput ovoga bitni za hrvatski turizam i promociju općenito govori i podatak da nautički turizam u prošloj, pandemijskoj godini, nije osjetio pad već rast. A manifestacije poput festivala Fiumare, koji se ove godine slučajno poklopio s Rijeka Boat Showom, dodatno valoriziraju pomorsku baštinu te obogaćuju turističku ponudu Primorsko-goranske županije.

Detaljan program i informacije o izlagačima možete pronaći na službenoj Facebook stranici Rijeka Boat Showa.

K.B.