Otvoren novi vatrogasni dom u Dugom Ratu

DUGI RAT - Kamen temeljac postavljen je još 2018. godine, a danas je svečano i otvoren novoizgrađeni vatrogasni dom.

DVD Dalmacija Dugi Rat osnovan je davne 1938. godine. U proteklih 85 godina postojanja društvo nikada nije prestalo s radom. Članovi društva tijekom godina su sudjelovali u gašenju velikih požara od Zadra do Dubrovnika, uključujući i otoke, a stalno privlači nove, mlade članove.

Osim gašenjem požara i svim onim što uz to ide, DVD Dalmacija Dugi Rat može se pohvaliti i sudjelovanjem u brojnim humanitarnim akcijama, navode iz Dalmacije danas.

Foto:Facebook/DVD Dalmacija Dugi Rat

- Objekt koji se nalazi pred vama je započet u prosincu 2018. godine postavljanjem kamena temeljca i danas je napokon došao dan useljenja. Za nas je uređenje vatrogasnog doma u zadnjoj fazi prizemlja bio financijski zahtjevno jer se u međuvremenu dogodio nagli rast cijena građevinskog materijala, izjavio je načelnik Općine Dugi Rat Tonči Bauk.

U projekt je uloženo gotovo 2 miliuna eura, a za sada je u potpunosti uređeno samo prizemlje.

- Danas je poseban dan za našu zajednicu, dan koji smo čekali godinama. Ovo je trenutak radosti i ponosa za sve nas, a prije svega za naše hrabre vatrogasce koji svojim trudom i predanošću osiguravaju našu sigurnost, rekao je predsjednik DVD Dalmacija Dugi Rat, Željko Žilić.

Sretno hrabrim vatrogascima!

J.T.