Otvoren natječaj za najljepšu okućnicu Vele Luke

VELA LUKA – Sa željom promicanja ljepota veloluškog kraja, ali i kao poticaj vrijednim stanovnicima koji godinama s ljubavlju pristupaju uređenju svojih okućnica i vrtova, Turistička zajednica općine Vela Luka u suradnji s Općinom Vela Luka u okviru akcije „Volim Hrvatsku” ove godine raspisuje natječaj za najljepšu okućnicu, balkon ili cvjetni kutak Vele Luke.

Ocjenjivat će se cvjetnost i krajobrazno uređenje (izbor i njega biljaka te poštivanje tradicije i elemenata mediteranskog podneblja te skladan međusobni odnos), originalnost i utjecaj na izgled destinacije/ulice te opći vizualni dojam (ukupan estetski dojam, uložen višegodišnji trud i kreativnost).

Za prijavu je potrebno napisati ime i prezime vlasnika nekretnine čija se okućnica prijavljuje, adresu objekta i kontakt te poslati najviše 5 fotografija što bolje rezolucije.

Prijave se zaprimanju do 30. lipnja. 2022. godine u uredu Turističke zajednice, a fotografije sa gore navedenim podacima šalju se na email visitvelaluka@gmail.com. Prijaviti se mogu svi stanovnici Općine Vela Luka ili vlasnici nekretnine koja se ocjenjuje, a možete prijaviti neku i drugu osobu, susjeda, prijatelja ili poznanika čija je okućnica je vrijedna prijave. Stručno povjerenstvo obići će sve prijavljene lokacije, a tri najljepše lokacije dobit će i nagrade. Prva nagrada nosi 3 000 kuna, druga 1500, a treća 500 kuna.J.K.