Otrovan potražni pas iz Slanog koji je s vatrogascima pretraživao ruševine u Petrinji

SLANO – Belgijska ovčarka Alice iz Slanog kod Dubrovnika sinoć je uginula. Potražni vatrogasni pas koji je išao zajedno s vatrogascima u Petrinju nakon razornog potresa, obučen da traži ljude u ruševinama, otrovan je, pretpostavlja se otrovom za štakore.

Trogodišnja belgijska ovčarka sa Srđanom Boticom, vatrogascem DVD-a Slano činila je potražni tim za zatrpane pod ruševinama, a sudjelovala je u potrazi po ruševinama Petrinje, piše Dubrovniknet.

Bila je jedna od najboljih potražnih pasa u Hrvatskoj i mogla je i trebala još dugo pomagati i biti na raspolaganju svima kojima bi njene vještine mogle spasiti živote.

Neutješni Srđan javio je da mu je Alice sinoć umrla na rukama.

– Alice je bila dio obitelji koja je u nju i njen treningu uložila puno ljubavi i vremena, a vatrogasci iz Slanoga znali su što znači imati tako sposobnog potražnog psa u timu. Gubitak je velik za sve nas – kazao je.

Otrovi po javnim površinama ubili su mnoge životinje koje to nisu zaslužile, rijetko kad se sazna tko je počinitelj i izbjegnu se kazne.

Za Alice je kasno, a za ostale životinje i njihovu sigurnost moraju se pobrinuti vlasnici, nikad ne znate gdje nekome vaši četveronožni dlakavci smetaju.

D.G.