Otoku Žirju osigurano 420 tisuća kuna za dva igrališta i boćalište

ŽIRJE – U cilju podizanja kvalitete života na otocima, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu Šibeniku 420.000,00 kuna za financiranje projekta izgradnje i uređenja dječjeg igrališta, košarkaškog igrališta i boćališta na otoku Žirju.

Ukupna vrijednost projekta je 844.875,00 kuna, čime bi Žirje konačno dobilo društvenu i sportsku infrastrukturu, koja ne otoku sada nije dostupna.

Kroz odobreni projekt, u blizini stare žirjanske škole, izgradit će se košarkaško igralište dimenzija 15 x 11 metara na ukupnoj površini od 240 četvornih metara, kao i boćalište dimenzija 22 x 2,5metra te igralište za djecu svih uzrasta s antistres podlogom za svaku zonu igrala pojedinačno. Nakon izvođenja radova prostor će se i krajobrazno oplemeniti, obećaju iz šibenske gradske uprave.

Dobra je ovo vijest za otok udaljen 20-ak kilometara od Šibenika, na kojemu živi stotinjak stanovnika, a koji bi daljnjim ulaganjem u infrastrukturu u budućnosti mogao privući i nove stanovnike.

J.K.