Otočanima u Nacionalnom parku Mljet uručeni električni vanbrodski motori

MLJET - U Nacionalnom parku Mljet uručeni su električni vanbrodski motori stanovnicima koji su se prijavili za dodjelu sredstava za sufinanciranje kupnje navedenih motora i pripadajuće opreme.

U sklopu poziva Javne ustanove “Nacionalni park Mljet” za sufinanciranje ekološki održivih pogonskih rješenja za brodice lokalnog stanovništva, u rujnu je održana prezentacija električnih brodskih motora njemačkog proizvođača Torqueedo i američkog E-Propulsiona. Stanovnici su pokazali interes za nabavu ovih motora, koji će zamijeniti njihove benzinske “pente”.

Sufinanciranjem kupnje električnih vanbrodskih motora NP Mljet nastavlja s ostvarivanjem cilja još većeg korištenja obnovljivih izvora energije i smanjenja zagađenja obalnog pojasa NP Mljet.

Kao što je poznato, JUNP Mljet ulaže značajne napore u elektrifikaciju transporta u Parku. U suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost proteklih godina su nabavljeni solarni katamarani za prijevoz posjetitelja po jezerima, koji su u potpunosti zamijenili brodove na dizelski pogon, električno/hibridna vozila za potrebe Ustanove, kao i električni vlakići za prijevoz posjetitelja u zoni jezera.

Sponzorirani sadržaj