OTOČANI U POTPUNOM ČUDU Ceste na Šolti posipaju solju na +15 °C: "To radi uvijek ista lokalna firma!"

ŠOLTA - Ako ste mislili da je ovo slika gorskog kotara - nije, Šolta nadmorska visina 70m.

- Općina Šolta ne voli ceste popravljati, ali ih zato voli dobro posoliti, u rasponu temperatura 5-15 °C bez padalina - piše nam čitatelj.

- Trasu gornje selo - stomorska se popravlja već skoro 3 godine. Izvođač je lokalna firma, koja dobiva većinu općinskih javnih ugovora. Zadnjih par slika su stanje cesta u mjestima uz more.

Kompletno suludo sa izuzetno negativnim ekološkim učinkom i nepotrebnom štetom i korozivnim učinkom na vozila. Doslovno tone soli.

Na cestama tik uz more koje znamo da zadržava temperaturu do naj manje 13 °C zimi i naravno diže temperaturu zraka. Totalan bespotreban ekocid od lokalne uprave, koja kao i svaka malo otočka uprava ima svoje agende koje naravno služe polupismenim šerifovima - zaključuje čitatelj.

Zašto se ceste sole na Šolti na ovako visokim temperaturama? Poslali smo upit na adresu istoimene Općine, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

POSIPANJE CESTA NA ŠOLTI Načelnik: “U Grohotama je bilo -10 °C, a ne + 15 °C!” Cestar: “Nađite nešto pametnije za pisati!”
ŠOLTA - Tragom priče o soljenju cesta na otoku Šolti, u vrijeme kad je danju bila temperatura 15 °C, nastojali smo pronaći odgovore. Načelnik Nikola Cecić- Karuzić kaže kako nije točno da ceste soli privatna firma, kako nam je čitatelj prethodno kazao, pa za Morski HR pojašnjava i zašto su