OTOČANI BIJESNI; “Čekali smo satima s bebom, nigdje nije objavljeno da je linija otkazana”

OREBIĆ/KORČULA – Nedjelja je donijela brojne probleme u cestovnom i pomorskom prometu. Olujna bura koja je imala i orkanske udare glavobolje je zadala otočanima koji su jučer bili uskraćeni za brojne linije.

U noći s nedjelje na ponedjeljak javio nam se čitatelj koji je imao neugodno iskustvo s trajektom koji plovi između Orebića na Pelješcu i Korčule. Barem je trebao ploviti, no očito je i njega bura privezala u luku, no problem je bio taj da nigdje na internetu nije objavljena obavijest o tome da je linija otkazana.

– Na stranicama HAK-a niti jednom riječju se ne spominje da je u prekidu linija između Orebića i Korčule – uvodno će Korčulanin.

Kaže da je zbog vremenskih neprilika automobilom krenuo u nedjelju u 12 sati iz Krapine, piše Dalmacija danas.

– Žurio sam da uspijem uhvatiti trajekt u 22:30. Noćas sam trebao raditi u pekari, ujutro vozim kruh i nema me tko mijenjati. Beba mi je u autu, žena je presvlači na prednjem sjedalu jer mi je auto puno. Trajekta nema, trebao sam biti doma do 23:30, ali ništa od toga – žali se čitatelj.

Kaže da mu je djelatnica je na info pultu rekla da je trajektna linija u prekidu do daljnjeg.

– Zvao sam Jadroliniju u Splitu, u Rijeci. Rekli su mi da oni ne znaju da je trajektna linija u prekidu i da njima piše da uredno plovi. Poslao sam čak mail i resornom ministru jer ovo je nedopustivo ponašanje prema putnicima i građanima – zaključuje čitatelj.

Inače, njegovu sudbinu dijelilo je još desetak putnika koji su čekali s vozilima u Orebiću. Na red na ukrcaj došli su tek pola sata iza ponoći.

D.G.