OTKRIO TRI BOMBE NA DNU MORA Naš suradnik Velimir Vrzić o nominaciji za Plavu vrpcu Vjesnika

RIJEKA –  Tradicionalna dodjela Plave Vrpce Vjesnika 2020. godine koju Sindikat pomoraca Hrvatske dodjeljuje krajem svake kalendarske godine na svojim službenim stranicama za  posebne događaje na moru. Objavljene su nominacije u pojedinačnoj i momčadskoj konkurenciji kojom prilikom je za događaje na Jadranskom moru nominiran podvodni istraživač iz Rijeke i naš suradnik Velimir Vrzić.

– Velika je to čast. Cijeli život sam na moru. Nekada kao pomorski policajac danas kao podvodni istraživač. U ovome nema pobjednika. Svi su pobjednici jer se ja ne natječem sa nikime. Radim dobre stvari za društvo u Hrvatskoj. Za cijelu zajednicu za turizam i ribare i ljude na moru. Ukoliko iz mora uklonim nešto opasno iz toga izlazim kao bolji čovjek – izjavio je Velimir Vrzić za Sindikat pomoraca Hrvatske u nominaciji.

Specijalci rade već godinu dana plan kako uništiti bombu ispred centra Rijeke

Pronašao je do sad tri zaostale bombe iz Drugog svjetskog rata. Jedna je ispred glavne plaže u Rijeci i dvije su na Pagu.– Sve pronađene bombe su aktivne, jedino ova u centru Rijeke nije uništena. Specijalna policija je objavila da rade akcijski plan uništenja i tako već 12 mjeseci. Mislim da je problem jer je najveća i trebali bi evakuirati cijeli dio grada jer je 50 metara od hotela i doslovno ispod kuća. Rekao mi specijalac da ukoliko grune ode cijela vodovodna i kanalizacijska mreža u kvartu u nepovrat. Imaju doslovno trn u oku. Sve su druge rješene sve aktivne. Jedno nisu maknuli avionsku bombu od 225 kg ispred rafinerije. neznam zašto – ispričao je Vrzić za Morski HR.U nastavku, pogledajte video ovog pronalaska:

Smatra li se, zajedno s ostalim nominiranima i nagrađenima herojem, Vrzić odgovara:– Pravi heroji među nama u ovoj zemlji su penzioneri koji su cijeli život pošteno radili a preživaljavaju sa crkavicom od mirovine. To su istinski heroji ove napaćene zemlje.Više o dodjeli Plave vrpce Vjesnika 2020 na službenom youtube kanalu Sindikata pomoraca Hrvatske.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

Pronalazak brodske mine na glavnoj plaži u samom centru Rijeke
EKSKLUZIVNO Opasnost s dna Jadrana – Roneći kod Paga pronašao dvije protubrodske mine!