Otkazuju se dočeci Nove godine – Dubrovnik, Split, Šibenik, Zadar: “To nije realno”

Pandemija koronavirusa promijenila je svakodnevicu kakvu smo poznavali. Još prošle godine bezbrižno smo uživali u Adventu, veselili se Božiću i planirali kako ćemo proslaviti doček Nove godine, ali ove godine situacija je drugačija.

Zbog brojnih mjera koje su uvedene kako bi se spriječilo širenje zaraze, otkazani su brojni koncerti i okupljanja. Adventa na kakav smo navikli nema, a čini se i da se u novogodišnjoj noći na trgovima glavnih gradova neće uglas pjevati pjesme nekih od najistaknutijih domaćih i regionalnih izvođača, javlja Index.

Organizatori dočeka Nove godine diljem Hrvatske, gotovo nigdje zasada ne planiraju nikakve koncerti, ali nada da će se nešto u međuvremenu promijeniti, iako mala, ipak postoji.

Zadar i Dubrovnik

U Zadru su spremni i u slučaju promjene aktualne situacije.

– Lošem razvoju situacije s pandemijom nažalost se ne nazire kraj. Kako zasad stvari stoje, javna okupljanja su zabranjena i bilo kakva organizacija takvog tipa ne samo da nema smisla, nego bi bila protivna propisanim mjerama. No, ako se situacija poboljša, Turistička zajednica grada Zadra je u stanju i mogućnosti organizirati zabavne manifestacije u vrlo kratko vrijeme – rekao je za Index Ante Galić, glasnogovornik TZ-a Zadar.

Slično su odgovorili i iz Dubrovnika.

– Ukoliko nakon 21. prosinca epidemiološka situacija bude znatno povoljnija, spremni smo pokrenuti program Dubrovačkog zimskog festivala u njegovom punom opsegu te organizirati tradicionalni doček Nove godine na Stradunu – rekla je u ime TZ-a Dubrovnik Sandra Milovčević.

Photo: Youtube/Screenshot

Split i Šibenik

Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita, naglašava kako su stalno u kontaktu s nadležnim epidemiološkim službama i da u skladu s njihovim preporukama prilagođavaju blagdanski program.

– Ove godine će, stoga, u novogodišnjoj noći program na Rivi proteći bez organiziranih nastupa izvođača – dodala je.

Direktor ureda Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole priznao je kako je doček u ovom gradu već bio isplaniran prije dva mjeseca, ali da sada vjerojatno od toga ništa neće biti.

– Mislimo da nije realno očekivati ikakav nastup – priznao je.

I.B.