Otkazan Croatia Boat Show za 2023. godinu - Razlog? "Političke okolnosti u Splitu"

Međunarodni nautički sajam “Croatia Boat Show” koji se održava u Splitu, otkazan je za iduću godinu, navodi se na službenoj stranici ovog sajma. Zanimljivi su i razlozi otkazivanja: "političke okolnosti u Splitu i globalna situacija u nautičkom sektoru”.

Ovaj poznati nautički sajam ove se godine održao krajem travnja nakon dvije godine pauze zbog pandemije 22. put po redu. Na sajmu je pritom bilo izloženo sto brodova, a otvorio ga je državni tajnik Tonći Glavina.

Posted by Croatia Boat Show on Thursday, October 20, 2022

– Većina svjetskih sajmova je otkazana, ali zato s ponosom možemo reći kako je splitski sajam ove godine otvorio vrata po dvadeset i drugi put. Šaljemo jednu lijepu poruku kako je Split ovih dana turistički i nautički centar Hrvatske, ali isto tako kako smo destinacija koja se mijenja i okreće ka održivom, cjelogodišnjem i turizmu visoke dodane vrijednosti. Relativno smo mali i naša prilika je da se svijetu prikažemo kao jedinstvena destinacija koja nije za svakoga – poručio je prilikom otvaranja Glavina.

– Zaista smo ponosni i zadovoljni iako je ovo daleko od onog što smo imali prije nekoliko godina kada nam je cijela luka bila puna brodova. Bankrotiralo je 50 posto tadašnjih izlagača, a novih se jako malo pojavljuje. Događa se da veliki kupuju male, slično kao i u autoindustriji. Teško će biti vratiti zlatne godine – rekao je ove godine prilikom otvaranja sajma Vicenco Blagajić, direktor “Croatia Boat Showa”.

Što točno znače "političke okolnosti u Splitu i globalna situacija u nautičkom sektoru”, organizatori nisu pojasnili.

D.G.