Otkazali vatromet zbog rizika od požara

CRIKVENICA - Grad Crikvenica sutra slavi svoj dan. Za mještane i posjetitelje pripremljen je bogat kulturno-zabavni program, no ove će godine slavlje proći bez tradicionalnog vatrometa.

- Shodno zaprimljenom naputku Hrvatske vatrogasne zajednice, izvođenje vatrometa koje je bilo planirano 14. kolovoza povodom Dana grada Crikvenice se otkazuje. Zbog izuzetno nepovoljne meteorološke situacije i vrlo velike opasnosti od izbijanja požara otvorenog prostora, privremeno se obustavlja izvođenje javnog vatrometa na području cijele Republike Hrvatske - stoji u obrazloženju crikveničke gradske uprave.

Svečani program obilježavanja Dana grada počinje sutra, u nedjelju, s početkom u 19:30 dječjom predstavom, a nastavlja se procesijom u čast Vele Gospe te prigodnim koncertom.

Ime Crikvenica prvi put spominje se 14. kolovoza 1412. u službenim pisanim ispravama, i to u darovnici kneza Nikole IV. Frankopana, kojom je pavlinima predao na upravljanje kaštel i crkvu u Crikvenici. Upravo je taj dan već desetljećima rezerviran za rođendan grada.

J.K.