Otkazali katamaran za Iž, a bolesno dijete moralo čekati: "Bila je bonaca kao ulje, a ovo im nije prvi put!"

Nakon nevremena, smirilo se stanje na Jadranu, pa tako i na otoku Ižu. Još jučer poslijepodne, kažu nam otočani, bonaca je bila kao ulje, no koncesionar je odbio poslati katamaran.

- Evo ako Vam se piše o problemu života na otoku. Mjesto događanja Iž. Jučer (u nedjelju) je trebao voziti putnički brod, ova snimka je nastala jučer u 15 sati, i nije isplovio zbog ružnog vremena iako je mirno ko ulje, ali valjda su već zbog najave ružnog vremena od jučer ujutro unaprijed otkazali. I ovo nije prvi put. Ne samo za privatnog prijevoznika GV Iaderu, nego i za Jadroliniju.

Foto: Čitatelj

- Konkretni problem zbog kojeg sad pišem je što je s tim brodom u Zadar htjela otići mlada obitelj s malim djetetom koje jedva diše od prehlade i kojoj se temperatura ne snižava i sada ne možemo nigdje. Nego će valjda po nju doći brzi brod iz Zadra od policije - piše nam zabrinuti otočanin.

Na stranicama koncesionara stoji da linija jest, doduše, kasnila, ali da je ispostavljena s isplovljavanjem iz Zadra u 16.20 sati.

- Da isplovio je iz Zadra za obaviti tu večernju liniju koja je oko 18:30-19:00 iz Iža. Ali ta prva koja je trebala voziti oko 15:00 iz Iža za Zadar nije vozila pod navodima zbog ružnog vremena - kaže nam otočanin.

Podsjetimo, prije četiri dana pomorska policija u Šibeniku je morala spašavati putnika s trajekta Marko Polo južno od Žirja. I Šibenik i Zadar imaju potpuno nove brodove za hitnu medicinsku pomoć, koji su testirani u svim uvjetima. Osim ovoga, u Zadru postoji i drugi brod Lučke kapetanije građen u Italiji koji je također namijenjen za prijevoz pacijenata.

Foto: Morski HR

Danas se stanje u pomorskom prometu normaliziralo, no prema izvještaju Hrvatskog autokluba, i dalje su u prekidu:

  • katamaranska linija Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Martinščica-Cres;
  • brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Katamaran na liniji Split - Bol - Jelsa isplovit će na relaciji Jelsa - Split, bez pristajanja u luci Bol.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Pomorska policija spašavala putnika s trajekta Marko Polo u šibenskom akvatoriju
ŠIBENIK - Sinoć je sa Motornog trajekta Marko Polo u akvatoriju Šibenika iskrcan bolestan putnik, kojeg je šibenska policija po velikim valovima prebacila u šibensku bolnicu. Putnika je južno od otoka Žirja preuzela šibenska Pomorska Policija. Prema prvim informacijama, Marko Polo koji je bio na pu…