Otišao Aramis Vračar, dobri duh riječke luke

RIJEKA – ”U nedjelju, 23. siječnja 2022. godine, u 64. godini, napustio nas je Aramis Vračar, jedan od naših najvjernijih suradnika, čovjek koji je doslovno živio riječku luku.” – objavio je potal Brodovi u Rijeci

Aramis je rođen u Rijeci 18. ožujka 1958. godine. Pohađao je Osnovnu školu “Pećine”, a nakon nje upisao Pomorsku školu u Bakru. Nakon završene srednje škole, logičan slijed bio je nastaviti školovanje u pravcu pomorstva pa je upisao tadašnju Višu pomorsku školu u Rijeci, smjer nautika.

Po završenom školovanju nekoliko godina je i plovio, a potom se vratio u Rijeku te se zaposlio u Luci, na žitnom terminalu, gdje je prvo radio kao disponent na silosu, a zatim kao operativni planer sve do umirovljenja.

Njegova suradnja s portalom Brodovi u Rijeci, započela je na samom početku postojanja njihove Facebook stranice, početkom 2015. godine, kada se javio s nizom svojih fotografija.

‘Naučio nas je i pokazao nam je svojim video uratcima i fotografijama brojne zanimljivosti vezane uz rad silosa i riječke luke općenito, a 2017. godine snimili smo zajednički prilog u HRT-ovoj emisiji “More”. – dodali su.

Ekipa portala “Brodovi u Rijeci” izrazila je najiskreniju sućut Aramisovoj obitelji – ‘‘Možda je fizički otišao, ali će njegov duh živjeti vječno! Počivaj u miru, legendo!”, poručili su.

Izrazima najiskrenije sućuti obitelji i kolegama preminulog Aramisa, pridružuje se i redakcija portala Morski HR.

D.G.