OSTVARILA NEMOGUĆE Odrastala je ostavljena od roditelja, nije se predala i sad je pokorila svijet

Kada je imala četiri godine, Kristina Ivanuš, je ostala bez obiteljske skrbi. Sa starijom sestrom završila je u SOS Dječjem selu, nekoliko godina kasnije oboljela je od neurološke bolesti zbog koje nije mogla hodati. A danas je ona ponosna vlasnica prestižne titule najuspješnijeg djeteta SOS sela na svijetu.

– Trenutno se diljem svijeta nalazi 571 SOS dječje selo u 139 zemalja. U Hrvatskoj imamo dva SOS dječja sela. Jedno je u Lekeniku, a drugo u Vladimirovcima. A ta nagrada koju sam dobila je za uspješnu djecu iz SOS dječjeg sela. Nedavno sam razgovarala s predsjednikom SOS dječjeg sela koji je iz Indije i rekao mi je razlog zašto sam dobila tu nagradu. Jer sam imala teško djetinjstvo, prevladala sam svoju bolest i pomažem prirodi sa svojim ekološkim akcijama, rekla je Kristina Ivanuš gostujući u emisiji HRT-a “U svom filmu”, urednice i voditeljice Tončice Čeljuske.

Kristina je prepričala kako je reagirala kada je saznala da je upravo ona dobitnica te prestižne titule, koja uz to, donosi i financijski dobitak.

– Sjećam se da sam bila doma, taman sam nešto kuhala ručak i samo na jednom mi je stigao mail ‘You are the winner’. Osam dana sam čekala da bude službeno proglašenje, tako da – doslovno sam vrištala od sreće zato što napokon je gotovo, napokon znam da sam ja pobjednica, kazala je Kristina.

Glasovanje je međunarodno, a za tu prestižnu nagradu natjecalo se 200 mladih među kojima je 21-godišnja Kristina bila najmlađa. Prema ljestvici imala je 20.000 glasova više od drugoplasirane djevojke iz Kazahstana.

– Doslovno sam vrištala od sreće, jer mi ta nagrada stvarno puno znači, još kada znam da je na svjetskoj razini. Ta nagrada je svake dvije godine, znači o mojem imenu će se govoriti sljedeće dvije godine. Baš sam ponosna na sebe, kazala je Kristina.

Na nagradi joj je prvo čestitala kuma koja je, kako je rekla, u trenutku kada je dobila mail, baš bila pored nje. Iako je s razlogom ponosna pobjednica, Kristina nagradu još uvijek nije i službeno preuzela.

– Dodjela nagrade je u šestom mjesecu sljedeće godine u Innscbruku u Austriji zbog cijele ove situacije s koronavirusom. A ako bude ranije, rekli su da će javiti, kazala je Kristina za HRT.

D.G.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SUPER-ŽENA Odrasla u SOS Dječjem selu, preboljela tešku bolest, a sad je kandidatkinja za svjetsku nagradu